18 maj 2013

Raw Passion

2 små bakelser

Det här behövs:
  • matberedare
  • kniv
  • 2 portionsformar
Passionsfyllning
  • 1 dl cashewnötter, naturella
  • ½ tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 msk vatten
  • ½ msk agavesirap
  • ½ msk kokosolja
  • 1 passionsfrukt, urgröpt
Mixa cashewnötterna till ett mjöl. Tillsätt vaniljpulver, vatten, kokosolja och agavesirap och mixa så att allt blandas. Tillsätt passionsfrukten och mixa. Smörj formarna med lite olja. Fördela smeten i formarna. Ställ in i frysen ca 1 ½ timme. Förbered botten.

Chokladbotten
  • ½ dl pekannötter
  • 4-5 färska dadlar
  • 1 msk rått kakaopulver
  • en nypa salt
Mixa pekannötterna till ett smul. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Ställ kallt tills fyllningen blir klar.

Montering
Ta ut fyllningen ur frysen. Ta ut degen till bottnarna ur kylen och dela den i två delar. Rulla varje del till en boll. Platta till varje boll så att den blir tillräckligt stor för formen. Lägg en platta i varje form och platta lätt till så att den fastnar på passionsfyllningen. Ställ in i kylen i ca ½-1 timme.

Ta ut formarna ur kylen. Skär med en kniv runt kanterna så att bakelsen släpper lättare. Stjälp upp bakelserna på tallrikar/fat. Dekorera med passionsfruktkött (½ passionsfrukt per bakelse). Avnjut!
Mjölkfri. Glutenfri. Vegan. Rawfood. Äggfritt. 

För några år sedan hade jag en blogg där jag under en sommar testade att göra olika råa efterrätter/mellanmål. Jag har redan publicerat några av recepten från den här på bloggen, men det återstår ett och det är det här receptet.

Det här är en härlig liten bakelse med syrlig smak och en härlig chokladbotten. Det krävs lite pyssel men det kan det vara värt om man firar något speciellt. 

Om du inte har passionsfrukt hemma så kan du ersätta den med hallon (gärna vildhallon då de är lite syrligare i smaken). Pekannötterna kan ersättas med valnötskärnor.

Nu önskar jag er en fin fortsättning på lördagen. Ta hand om er! Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar