22 juni 2012

Strawberries with Melontoffee & Cream

Har ett gammalt recept som jag inte har publicerat tidigare på denna blogg, så jag tänkte att det kanske kunde passa bra att göra det idag, ifall det är någon som t ex får lite jordgubbar över från denna dag (eller någon annan dag också för den delen).

Det här är en härlig och snabblagad (rå) efterrätt med svenska jordgubbar, mandelgrädde och knäckig melonkrisp. 

Mandelgrädden kan du även servera till t ex gröt, pannkakor etc. Ett gott alternativ för den som inte tål t ex mjölk- eller sojaprotein eller för den som helt enkelt vill testa något annat än vispgrädde.

Melonkrisp- 1-2 port
  • ½ dl melonkärnor
  • 3 medjooldadlar, urkärnade
  • en nypa salt
Mixa allt till önskad konsistens.

Mandelgrädde
  • 1 dl mandlar
  • ekologiskt vaniljpulver el. frön från vaniljstång.
  • ½ msk agavesirap
  • ca ½ dl vatten
Mixa ihop allt till en slät konsistens. Varva mandelgrädde och jordgubbar i ett glas/ fin skål. Toppa med melonkrisp.

1 kommentar: