8 april 2016

Pasta med ruccoladressing och papaya

Det här är en pasta med pepprighet från ruccoladressing, sälta från ost och sötma från papaya. För den som vill ha lite protein till är det gott att t.ex. servera pastan med stekt, rökt tofu.

4 port
  • 4 port. pasta m. koktid på ca 8-9 min
  • några små broccolibuketter
  • 8 sparrisar
  • 2 dl riven vegansk ost, såsom parmesan
  • en näve ruccola
  • 1 papaya, i bitar
Ruccoladressing
  • 50 g ruccola
  • 2 dl iMat fraiche alt.  sojayoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk lönnsirap
  • 2 krm torkad dragon
  • salt & peppar
Koka pastan i ca 4 min. Lägg i broccoli och sparris och koka i ytterligare ca 5 min. Häll av vattnet och kyl pastan och grönsakerna hastigt i kallt vatten. Blanda alla ingredienserna till salladen i en stor skål.

Mixa ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Blanda försiktigt ihop allt. Garnera med papayabitar och servera med valfria tillbehör. 
Receptinspiration från ett recepthäfte från Kungsörnen.
Glutenfritt (Använd glutenfri pasta). Mjölkfritt (Använd mjölkfri ost). Sojafritt (använd iMat Fraiche). Vegan (Använd mjölkfri ost).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar