2015-09-25

Fyllda paprikor med valnötter, pesto och tomat

Fredagen är här och kanske vill en äta något lite mer "lyxigt", men som ändå inte kräver alltför mycket jobb!? Då kanske dessa goda fyllda paprikor kan vara något!? Gott till är t.ex. yoghurt blandat med vitlök, lite salt och peppar. Önskar er en fin fredag. Ta hand om er!

2 port
  • 1 ask á 250 g skogschampinjoner 
  • olivolja 
  • salt och peppar 
  • 1 riven vitlöksklyfta 
  • 10 strimlade, avrunna soltorkade tomater i olja 
  • 5-7 msk (glutenfritt) ströbröd 
  • ½ dl grovt hackade valnötskärnor
  • ca ½ dl hackad färsk persilja 
  • 1½ msk grön, vegansk pesto
  • 1-2 nypa chiliflakes
  • 2 stora paprikor
Sätt ugnen på 200°C. Putsa svampen och skär den i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan försvinner. Salta och peppra. Tillsätt olja, avrunna och soltorkade tomater, vitlök, ströbröd, finhackad persilja, valnötter och pesto. Smaka av med chiliflakes.

Skär paprikorna i halvor på längden och ta bort kärna ur dem. Lägg halvorna i en smord ugnsform och lägg i fyllningen.  Täck med aluminiumfolie. Grädda ca 45 min tills paprikorna är mjuka.Ta ut och fyll de med servera med t.ex. sallad och en kall sås.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Sojafritt. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)