8 juni 2015

Rabarber och hallon i en härlig symfoni

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ca 500 g skuren rabarber i en pajform. Blanda i ca 1 msk potatismjöl samt kokossocker efter tycke och smak (beroende på hur sur rabarbern är). Fördela 225 g (1 paket) frusna hallon över rabarberna. Strö över 1 tsk vaniljpulver och ca 1 msk mortlade kardemummakärnor (alt. malen kardemumma).

Blanda ihop 1 dl rent havremjöl, 1 dl rent havregryn, 0,75 g rapsolja/kokosolja/eller mjukt, mjölkfritt smör och ca 5 msk kokossocker till en smulig blandning. Smula blandningen över rabarberna och hallonen. Sött in i mitten av ugnen och grädda i ca 40 min. Ta ut och servera med t.ex. mjölkfri vaniljglass.
Glutenfri. Mjölkfri. Sojafri. Vegan. Äggfritt.

Rabarberpaj i månadsskiftet maj-juni har blivit lite av en tradition att göra, så varför sluta med det när rabarberpaj är så gott!? 

Häromdagen bakade jag denna goda rabarberpaj där hallon och kardemumma fick samsas med rabarberna under ett härligt knäckigt täcke. Väl värd att testa. Passar säkert lika fint att använda äpplen istället för rabarber och hallon när det blir äpplepajsdags senare i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar