21 juni 2015

Granola

Den här granolan har en mild smak av apelsin med sötma från russin och krispighet från pistagenötter, sesam- och solrosfrön.

1 plåt: Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop 6 dl rent havregryn, finrivet skal från 1 ekoapelsin, 1 dl skalade sesamfrön, 2½ dl pistagenötter, 1 dl kokosflingor, 1 dl solrosfrön, 2 msk baobabpulver, ca  1 tsk malen kanel och 2 dl russin i en stor skål.

Smält ½ dl kokosolja och blanda ihop med 1 msk lönnsirap och 1 dl vatten. Häll blandningen över de torra ingredienserna. Blanda om väl. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta blandningen i mitten av ugnen i ca 20 min. Rör om blandningen några gånger under rostningen.
Glutenfri. Mjölkfri. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar