19 oktober 2014

Avokadoröra

Den här röran är inte bara god som pålägg utan passar minst lika bra att servera till t.ex. vegetarisk bönchili, bönröra, värmande chili samt vegetariska biffar/burgare [fetstilt = receptlänkar].  

Det är även gott att ha i lite tärnad (röd) paprika, då det ger krispighet åt röran.

Avokadoröra: Mosa ihop fruktköttet från 1 avokado med ½ msk pressad citron, 1-2 msk iMat fraiche, 1 tärnad tomat, 1 nypa chiliflakes, örtsalt och peppar. Avnjut direkt.
Glutenfritt (ersätt iMat fraiche med annat mjölkfritt créme fraichealternativ). Mjölkfri. Sojafri. Vegan.
Pris/sats*: ca 17,50 kr.
*baserat på användande av ekologiska råvaror. 

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det var gott :)
      Önskar dig en fin vecka.

      Radera
  2. Vilka goda recept! Jag letar ofta tips på nya goda veganröror. Brukar göra med solroskärnor som bas men bra tips på bönrörorna! Tack :)
    Gitte/roesen.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Solroskärnor lät gott :) Gör du typ smör då eller har du i något mer? :)
      Var så lite så :)
      Önskar dig en fin vecka.

      Radera