14 september 2014

Raw Buckwheat Porridge

God morgon! Hoppas att allt är bra med er!? Här skiner solen och det ser ut att bli en fin dag. 

Idag började dagen med en härligt krämig rå bovetegröt med höstiga smaker från äpple, kanel, kardemumma och vanilj till frukost, som en variation till den varma gröten som annars brukar intas i september här hemma. 

I botten av grötburken hamnade det en vitamin- och mineralrik nässelchia och själva gröten toppades med havtornspulver, gojibär samt pumpafrön. Vid sidan av serverades varma hallon samt blåbär.  

Jag tänker inte ha någon utläggning om dagens val, men jag förutsätter att alla utnyttjar sin rätt att avgöra hur Sverige ska styras de kommande fyra åren. Ha en fin dag och ta hand om er. Kram
På kvällen: Lägg 2 dl helt bovete i en finmaskig sil. Koka upp vatten (i en vattenkokare) och häll över boveten. Skölj därefter boveten under kallt vatten. Låt rinna av och lägg över boveten i en skål. Täck boveten med 4 dl kallt vatten och rör om. Ställ in skålen i kylen över natten, ca 8 timmar.

På morgonen: Skölj boveten ordentligt under kallt vatten. Låt rinna av ordentligt och lägg i en mixer/matberedare och mixa till en slät massa. Tillsätt 1 nypa salt, ca 1 krm vaniljpulver, 1 urkärnat (svenskt) äpple (rivet eller i bitar), 1 klick nöt-el. frösmör (alt. kokosolja), ca ½-1 tsk malen kanel, ca ½ tsk stötta kardemummakärnor och ev. lite agavesirap och mixa ihop till en slät massa.

Fördela blandningen i två burkar och toppa med valfria tillbehör. Ringla ev. över agavesirap. Avnjut!
Glutenfritt. Mjölkfritt. Nötfritt (använd frösmör el. kokosolja). Raw. Sojafritt. Vegan.
Variation: Ersätt äpplet med annan frukt eller bär. Ersätt kryddorna med sådana du gillar.
Pris per portion: Ca 4,50 kr.

Nässelchia: Blanda ihop 5 msk vegetabilisk dryck med 1 msk chiafrön i en skål. Ställ in i kylen i ca 20 min. Rör om efter halva tiden. Blanda i ca ½ msk nässelpulver och ev. lite sötning i blandningen. Låt stå någon minut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar