29 augusti 2014

Carrot Balls

Idag har det varit en riktigt fullspäckad dag med diverse ärenden som skulle uträttas. Jag passade även på att göra diverse nya mellanmål/godbitar att fylla frysen med inför kommande veckor. 

Det blev några gamla godingar, men också några nya varianter såsom dessa morotsbollar som är goda som dem är eller halvtinade från frysen. 

Önskar er en fin fortsättning på fredagskvällen och sov så gott. Kram.

15 bollar: Mixa 1½ dl cashewnötter och 1 dl naturella mandlar till mindre bitar i en matberedare. Tillsätt 10 urkärnade, färska dadlar, ½ tsk malen kanel, en nya flingsalt och 1 finriven morot och mixa ihop till en smet. Forma bollar av smeten och rulla i kokosflingor. Förvara bollarna i kylen alt. frys in dem.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Rawfood. Sojafritt. Vegan. Äggfritt.

4 kommentarer:

  1. Detta måste jag prova, låter riktigt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt, hoppas att du gillar dem :)
      Du får ha en fortsatt bra vecka :)

      Radera
  2. Åh dem här ska jag komma ihåg att göra till en myskväll nån gång! Kan man byta ut cashewnötterna till t.ex. solroskärnor eller andra frön?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt :) Det går bra att ersätta cashewnötterna med pumpa- eller solrosfrön :)

      Du får ha en fortsatt bra vecka! :)

      Radera