12 juni 2014

Glassigt

4 pinnar: Vispa ihop 2 msk pressad lime, rivet skal från 1 ekocitron och ev. 1 msk kokossocker/agavesirap i en skål. Blanda i 1 urgröpt avokado i bitar och 1 lätt mosad gul medelstor banan (den ska inte vara allt för mogen). Rör om så att allt blandas. Fyll en glassform med smeten. Ställ in i frysen.
Glutenfri. Mjölkfri. Raw (Om agavesirap används). Vegan. Äggfri.

Precis som vid samma tid förra året har värmen kommit även i år. När det är varmt kan det vara gott med något svalkande. 

Den här veckan har jag gjort två sorters glass, en som är mer gräddig och så den här som är lite som en isglass fast med härligt krämiga bitar av avokado i. Limen bidrar en fräschör som läskar gott i värmen. Väldigt snabb och enkel att göra är den också. Det krävs dock några timmars väntan, men gör man glassen på morgonen så är den redo att avnjutas vid lunch, på eftermiddagen eller kvällen samma dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar