31 december 2013

Tryffelbollar

10 tryfflar: Lägg ½ dl valnötskärnor, ½ dl mandlar, 7 urkärnade medjooldadlar, 3 krm malen kanel, 2 msk (rått) kakaopulver, 1 msk mjuk kokosolja, ½ riven kokos och ½ msk vatten i en mixer/matberedare. Mixa ihop allt till en smet. Tillsätt mer vatten om smeten inte går ihop.

Forma 10 bollar av smeten och rulla sedan hälften av bollarna i riven kokos och den andra hälften i skalade hampafrön. Ställ in i kylen så att de stelnar.
Förvara i kylen. Glutenfritt. Kan frysas. Mjölkfritt. Raw food. Vegan.

Inför kommande praktik håller jag på att fylla på frysen med diverse mellanmål, som jag kan ha med mig i väskan utan att dem förfars, som t.ex. dessa mellanmål är dessa tryffelbollar.

Önskas fler recept på runda godsaker finns en sammanfattning HÄR [länk].

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar