28 november 2013

Rå tryffel

20 st: Smält 50 g hackat kakaosmör försiktigt över vattenbad. Ta bort kakaosmöret från spisen och blanda i 50 g kokosolja i kakaosmöret. Blanda om försiktigt så att kokosoljan smälter.

Lägg ½ dl cashewnötter och 1½ dl hasselnötter (som varit blötlagda i ca 3 timmar), 2 dl rått kakaopulver, 1 nypa flingsalt, ½ tsk vaniljpulver och ca ½ dl agavesirap i en matberedare. Tillsätt oljeblandningen och mixa ihop allt till en slät, fast men formbar massa.

Skrapa, med hjälp av en slickepott, ner massan i en skål och ställ in i kylen i ca 30 min. Ta ut skålen och forma, med hjälp av teskedar, ca 20 bollar som därefter rullas i exv. kokosflingor.
Förvaras i kylskåp. Glutenfritt. Innehåller nötter. Kan frysas. Mjölkfritt. Rawfood. Vegan. 

Det här är tryfflar med en intensiv chokladsmak, så är man ovan vid riktigt mörk choklad kan man öka på mängden agavesirap med 1-2 msk (enklast är om man smakar på smeten då den är mixad).

1 kommentar:

  1. Låter som ett bra alternativ till allt julgodis, måste testas.

    Tack för tipset!

    Hälsar Lödder

    SvaraRadera