25 november 2013

Griljerad tofu

Nu är det  förvisso ett tag kvar till själva julafton, men kanske finns det någon som redan nu har börjat leta vegetariska rätter till julbordet?

Förra året testade jag att göra griljerad tofu, vilket blev lyckat, men jag lade aldrig upp receptet på bloggen så här kommer det sisådär ett år senare. Den är både god som pålägg och som tillbehör till den övriga julmaten.

Det här behövs
  • 500 g (marinerad) tofu
  • 2 msk senap
  • 1 msk sojagrädde
  • 1 msk socker
  • 2-3 dl ströbröd 
Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper. Blanda senap, socker, sojagrädde och ½ msk av ströbrödet. Pensla tofun med senapsröran. Pudra på med mer ströbröd. Griljera i ugnen, 200 grader i 10-15 min. Låt svalna. Servera med en god senap och äppelmos.
Glutenfri (Använd glutenfritt ströbröd). Mjölkfri. Vegan (Använd senap utan honung).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar