2013-11-21

Valnötsscones

God morgon!
Nu börjar vi närma oss första advent och julen, vilket innebär att de flesta har saftiga apelsiner och nötter hemma, så kanske kan dessa scones vara något att bjuda på till frukost/brunch eller fika nu i adventstider? 

Det är valnötterna och apelsinen som bidrar med smaken, så de är goda att servera med t.ex. marmelad eller nötsmör. Önskar er en fin torsdag! Kram M.

5 stycken: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop 1,75 dl siktat dinkelmjöl, 1 nypa salt, 0,5 tsk bakpulver, rivet skal fr. 0,5 ekoapelsin och ev. 0,5 msk kokossocker i en skål.

Blanda därefter i tärnat, mjukt (mjölkfritt) smör i skålen. Tillsätt därefter 0,5 dl växtmjölk och blanda ihop till en kletig deg. Avsluta med att röra i 0,5 dl krossade valnötskärnor.

Klicka ut fem (5) scones i formar. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min. Ta ut och avnjut sconsen som de är eller med något gott pålägg.
Innehåller nötter (Ersätt valnötterna med t.ex. pumpafrön om du inte tål nötter så blir det nötfritt). Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)