2013-09-09

Färsfri Kålpudding på Meatless Monday

4 port
  • olja
  • 1 gul lök, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 500 g vitkål, skuren i bitar
  • 2½ dl torkade röda linser, sköljda och avrunna
  • 1½ dl hasselnötter, hackade.
  • 1½ msk tomatpuré
  • 1½ msk soja
  • svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs gul lök och vitlök i några minuter. Ta av stekpannan från plattan.

Koka vitkålen i lättsaltat vatten i 5 min och låt den därefter rinna av i durkslag men spara 1½ dl av kokvattnet! Koka under tiden, i en annan kastrull, linserna i 3 dl vatten och 1 tsk lantbuljongpulver. Ta av linserna från plattan och blanda i tomatpuré, soja, vitkål, hasselnötter och lökfräs. Smaka av med lite svartpeppar.

Bred ut lins- och kålblandningen i en ugnssäker form och häll över det sparade kålvattnet. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 30 min. Servera kålpuddingen med t.ex. kokt potatis, morotssallad m. sesam och rårörda lingon.
Glutenfritt (Kolla så att sojan och buljongen är fri från gluten!). Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Den här kålpuddingen blev jag riktigt nöjd med både för att den smakade gott men också för att den var enkel och snabb att tillaga. Hasselnötterna bidrar med både crunch och smak och linserna får utgöra den vegetabiliska proteinkällan istället för färs som det så ofta är i kålpudding.

Puddingen går att frysa in så då har man några luncher/middagar klara framöver, eller så tar man lunchlåda/-or dagen efter om man är två i hushållet.

Önskar er en fortsatt fin dag samt vecka. Ta hand om er! Kram M!

1 kommentar:

  1. Men MUMS så gott det här låter Molly!
    Jag som älskar både vitkål och röda linser, låter som en hit! :)
    Ha en riktigt härlig vecka!
    Kram

    SvaraRadera

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)