3 juni 2013

Banan- och jordnötsglass

2 port: Mixa ca 7 dl frysta, skivade bananer till en slät smet. (Tillsätt ev. lite mandelmjölk ifall knivarna inte går runt). Tillsätt 3 msk jordnötssmör och mixa in i smeten.

Lägg över blandningen i en stor skål. Blanda i 30 g hackad (rå) choklad, ½ dl hackade valnötter och 2-3 hackade medjooldadlar. Servera direkt!
Glutenfri (Använd glutefri choklad!). Mjölkfri/Vegan (Använd mjölkfri choklad!). Rawfood (Använd rå choklad). Äggfritt.

Jag försöker att rensa lite i frys och skåp här hemma. Förra årets bärförråd har börjat sina, men frysta bananslantar finns det fortfarande lite kvar av, så det fick bli en god "glass" (eller vad man nu ska kalla den) som fika denna kväll.

Den här har goda smaker och bitar av framförallt jord- och valnötter, dadlar och choklad (i mitt fall en rå med hampafrön). Jag kan tänka mig att det även kan vara gott med lite flingsalt då det kan bidra till att framhäva smakerna av t.ex. nötterna.

Önskar er en fin fortsättning på veckan. Kram M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar