2013-05-21

"Licorice- & Raspberry Truffles"

ca 25 st: Mixa ihop 2 skalade bananer (ju mognare, desto sötare), 8 medjool dadlar, 2 dl mandlar (ev. blötlagda), 1 dl torkade hallon, 4 msk (rått) kakaopulver, 2-3 tsk lakritspulver, ½ dl kokosolja och 1 nypa flingsalt i en mixer så att det blir en slät massa.

Lägg över massan i en skål och ställ in i kylen i 2-3 timmar. Ta ut skålen ur kylen och forma smeten till ca 25 bollar. Rulla hälften av bollarna i kakao blandad med lite lakritspulver och de resterande bollarna i carobpulver blandat med lite lakritspulver.

Bollarna klarar sig i burk med tättslutande lock i kylen ca 5 dagar . Kan även frysas, klarar sig då i ca 2 mån.
´
Glutenfria. Mjölkfria. Rawfood. Äggfria.

OBS! Den som lider av högt blodtryck ska inte äta lakrits.

Kombinationen hallon och lakrits är en kombination som passar i det mesta, så varför inte göra någon form av rå tryffel med dessa smaker!?! Beroende på val av lakritspulver så kan lakritssmaken variera i intensitet så smaka av så att önskad styrka fås. 

Till skillnad från "Choco Banan Truffles"  så gör sig bananen smakmässigt inte till känna utan det är lakritsen och kakaon som dominerar med en förnimmelse av hallonen. 

Jag kan tänka mig att några (vild)hallon i smeten kan få fram hallonens smak mer. Hallonen kan även ersättas med citronskal och lite pressad citron, det borde bli gott. Önskar er en fortsatt fin dag! Kram! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)