21 april 2013

Lätt som en plätt

Nu var det ett tag sedan det blev plättar till frukost. Idag blev det en enkel och snabblagad gluten- och äggfri variant med banan och kikärtsmjöl. Väldigt goda, nog de godaste bananplättar jag har gjort hittills. Till plättarna serverades agavesirap, tinad ananas, kiwi och kokos.

Idag är det en solig och härlig söndag, känns som en perfekt dag att vara ute och greja i trädgården så det är nog vad jag kommer pyssla med idag. Jag hoppas att vädret är lika bra hos er och att er dag blir bra. Ta hand om er!

ca 7 pannkakor: Vispa ihop 1½ dl kikärtsmjöl med 1½ dl kallt vatten. Blanda i 1 mosad, mogen banan och ev. ½-1 tsk kokossocker.

Hetta upp kokosolja i en stekpanna. Stek plättar i en stekpanna. (Vänd plättarna när det börjar bli små bubblor på plättarnas yta). Servera plättarna med valfria tillbehör.

Liknande recept:
Tallrik: "Kryss" från Upsala Ekeby Gefle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar