9 mars 2013

Nybakade tunnbröd, nässelte och gröt

Jag trodde att jag läste fel på termometern i morse när jag steg upp och såg att det hade blivit -20 grader bara sådär... Det är tur att det är mars, för då blir det varmare när solen visar sig.

Frukosten denna morgon blev nybakat tunnbröd som påminner lite om hällakaka och stekpannebröd fast utan bikarbonat eller jäst. Väldigt enkelt att göra, men det måste kavlas ut tunt, tunt för att bli bra. 

På brödet den goda kombinationen av jordnötssmör, banan och kanel. Till det aprikoskokt dinkelgröt toppad med rivet päron, lingon och rostad kokos.

Hur startade ni dagen?

5 bröd: Arbeta ihop 2 ½ dl siktat dinkelmjöl (varav ev. 2-3 msk är nyponskalmjöl), ½ tsk salt, ½ msk olivolja och 1 1/4 dl havredryck till en smidig deg. Dela i 5 bitar. Kavla ut varje bit till tunna bröd. Grädda brödet i en torr stekpanna (gärna gjutjärn) på medelvärme, ca 2 min/sida. Servera direkt med goda pålägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar