3 mars 2013

Müsli med frön & havre.

Det här är en müsli som går bra att bjuda en glutenintolerant person på. Även perfekt att göra och ge bort i t.ex. "gå-bort-present".

1 stor burk.
  • 5 dl glutenfria havregryn
  • 3 dl quinoapuffar
  • 1 dl hela linfrön
  • 3 dl blandade fröer (t.ex. solros- och sesamfrön)
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 1 nypa salt
  • 3 msk kokosolja el. rapsolja.
  •  ½ konc.äppeljuice + 1 dl vatten.
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja och juice, blanda runt väl. Häll ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min tills den har fått fin färg. Vänd runt flera gånger under bakningen. Ta ut och låt kallna. Förvara i burk med lock.
Glutenfri. Mjölkfritt. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar