20 januari 2013

Mera kål!

Just nu är det säsong för alla typer av kål och det är perfekt för det är, precis som rotfrukter, så gott och användbart!

För den som gillar kål kan det här vara en god sidosallad till maten. Den har en frisk, syrlig, lite söt smak och passar till det mesta. Dessutom är den en fröjd för ögat och det ska man ju också äta med.
Blanda ihop ½ liten skalad och grovt riven kålrot, 2 grovt rivna svenska äpplen (jag använde Santana) och 1 stor klyfta finstrimlad rödkål i en stor skål. Blanda ihop 1 msk rapsolja, 2 msk konc. äppeljuice och 1½ msk pressad citron i en skål. Häll dressingen  över salladen och blanda om. Servera till maten!

1 kommentar:

  1. Ser supergott ut! Ska testa :-) äpple och kål är jättegott tillsammans!
    Din blogg är så mysig att kika in på, men har inte lyckats lämna någon kommentar förrens nu :-)

    SvaraRadera