28 januari 2013

Grönt är skönt.

Vill man inte äta en sidosallad till maten kan man ju avnjuta den som en förrätt i flytande form.  Sedan kan man ju servera en varmrätt innehållandes grönsaker så får man ju i sig grönsaker (även) den vägen.

Den här soppan har en mild smak av dill och lite pepprig ruccola och en härlig färg har den också.

1-2 port: Skölj och strimla ½ purjolök. Finhacka 1 vitlöksklyfta. Koka upp ca ½ msk buljongpulver och ca 5 dl vatten. Lägg i purjolöken, vitlökshacket och 300 g fryst broccoli och koka tills broccolin är mjuk, ca 5 min. 

Tillsätt nästan 1 påse (sköljd) ruccolasallad och låt soppan bli varm. Mixa soppan med en stavmixer. Blanda i ½-1 dl (laktos-/mjölkfri) créme fraiche. Smaka av med salt, peppar och lite dill. Toppa soppan med ruccola. Servera med gott bröd.

1 kommentar: