5 oktober 2012

Värmande & god linsgryta

Höst för många är värmande, mustiga soppor/grytor, så även för mig. Inte nog med att soppor/grytor är värmande och goda, de är perfekta att göra mycket av på en gång och frysa in för framtiden eller ta med som lunch dagen efter.

Just den här grytan är baserad på röda linser, tomat och några av mina favoritkryddor. Enkel och snabb att tillaga är den också. Servera med ett gott, nybakat bröd.

Önskar er en fortsatt bra fredagskväll samt en lugn och fin helg. Ta hand om er!
Fräs 1 hackad gul lök och 2 finhackade vitlöksklyftor i olja i en kastrull några minuter. Rör i 1 tsk malen kanel, 1 tsk malen spiskummin och ½ tsk cayennepeppar. Lägg i  1½ dl sköljda röda linser i kastrullen. Häll på 2 dl grönsaksbuljong, 1 tetra krossade tomater och 1/4 dl tomatpuré. Låt puttra i ca 10 min. 

Tillsätt 2 tärnade paprikor och 1 tärnad morot till soppan och låt puttra ytterligare ca 10 min. (Tillsätt ev mer buljong). Smaka av med salt och peppar. Lägg upp soppan i skålar och servera med bröd och en tjock yoghurt el. mjölkfritt alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar