29 september 2012

Snabbt bröd med blåbär & äpple

I morse bakades det bikarbonatbröd med lite höstkänsla då det både hamnade torkade äppelbitar och blåbär i. Blev mycket smakrikt och krispigt.

Den här typen av bröd är perfekt "tömma-skåpen-bröd", du tager vad du haver och resultatet brukar ofta bli lyckat. Perfekt att baka en ruskig höstdag då det vankas gryta/soppa.

Fler bröd med bikarbonat (klicka på respektive namn för recept): "Rustikt bröd", "Kornmjölsbröd i form", "Åländskt brännvinsbröd med gojibär", "Bananbröd", "Filmjölksbröd med äpple" "Snabba bovetebullar" "Pumpabröd" och "Snabba brödet".
1 bröd
  • 5 dl havreyoghurt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl torkade äppelbitar
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl dinkelflingor
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2½ kornmjöl
  • 1 dl hela linfrön
  • ½ msk salt
  • ½ msk bakpulver
  • ½ msk bikarbonat
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). Blanda yoghurten med sirapen i en bunke. Blanda de övriga ingredienserna i en annan stor bunke och rör därefter i filmjölksblandningen. Smörj en limpform väl och häll i smeten. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 50 min. Ta ut och låt svalna innan du skär i det.

1 kommentar: