9 september 2012

Pasta med gorgonzola & mascarpone

Som sagt, mycket att göra och så lär det vara även resten av denna höst, men det ska bli kul att lära sig en massa nytt. Idag blir det till att sätta tänderna i den sista boken för veckan. 

För att det inte enbart ska bli en massa gröt så kommer här istället ett tips på en god pastarätt som är värd att testa.
I början av året släppte Paul McCartney sin kokbok "The Meet Free Monday Cookbook" på engelska, tillsammans med sina döttrar. (Kokboken ska visst även släppas i en svensk utgåva nu i september).
ICA hade vid den här tiden tagit del av tre av recepten som finns med i kokboken, tre recept som jag tyckte lät mycket goda. 

I början av sommaren testade jag dessa recept och ett av dem var det nedan, vilken var en otroligt god rätt med sälta och nötighet i en god kombination. Det är verkligen en rätt värd att tillaga på en Köttfri måndag.

Pasta med gorgonzola & mascarpone- 4 port: Koka 4 port. pasta enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka 1 näve rostade hasselnötter (Saltå Kvarn). Koka 500 g frysta broccolibuketter enligt anvisning på påsen, ca 5 min.

Koka upp 50 g mascarponeost, 150 g gorgonzola, 2 msk crème fraiche, 1 msk vit balsamvinäger, 1 tsk pressad citron i en stor stekpanna. 

Tillsätt broccoli och pasta, blanda runt. Strö över 2 msk kapris, 1 dl svarta, urkärnade oliver och hasselnötterna. Mal över svartpeppar och servera genast.
Recept från ICA.

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. :) Ja, det var det :)
      Kram på dig

      Radera
  2. Hoppas du hinner vila lite mellan varven också Molly! :)
    Ha en härlig lördagskväll!
    kram
    Sonja

    SvaraRadera