8 augusti 2012

Yogagröt m. Kardemumma & Kanel

God morgon! Idag skiner solen här och det ser ut att bli en underbar dag. Frukost har inmundigats i form av ännu en grötvariant, smörgås och te.

Dagens gröt kokades på boveteflingor, vilket gör att de som inte tål gluten också kan äta den. Bovete i sig är inte så smakrikt, men ihop med torkade fikon, kardemumma, kanel och god frukt (banan, kiwi och äpple) blir det en jättegod gröt som dessutom är vänlig mot de flesta magar.

Om du är sugen på att testa fler recept på yogagröt så finner du det HÄR. Även om denna gröt (receptet nedan) är god så är min favorit den med hel bovete och quinoa, det ger mer crunch och struktur tycker jag.

Yogagröt med kardemumma & kanel- 1 port
  • 1 dl boveteflingor
  • 1½-2½ dl vatten (beroende på hur fast gröt du vill ha)
  • en nypa salt
  • 2-3 torkade fikon
  • grovt rivet äpple
  • skivad kiwi
  • skivad banan
  • malen kardemumma
  • malen kanel
  • (vegetabilisk) mjölk
Koka upp vattnet i en kastrull. Vispa ner boveteflingorna. Koka i ca 3 min under vispning. Klipp ner torkade fikon. Salta och smaka av. 

Servera gröten med rivet äpple, kiwi, skivad banan och pudra med kardemumma och kanel. Avnjut tillsammans med (vegetabilisk) mjölk.
Receptinspiration från "Fitness Magazine" nr 10, okt 2008

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar