2012-08-09

"Sweet Dreams"

En underbart god liten bakelse med krispig jordgubbsmousse på en härligt god kokosbotten.

Den kräver någon timmes väntetid, men det är en kort tillagningstid, vilket gör att du kan pyssla med annat medan du väntar. 

Har du inte så mycket tålamod kan du göra enbart moussen och äta den som den är eller med frukt/bär/nötter eller vad du är sugen på.

Perfekt att göra nu när det finns jordgubbar att tillgå. Kan såklart även göras i vinter, om längtan efter en varm sommardag är för stor. 

Det här behövs:
  • matberedare
  • (vass) kniv
  • 2 små portionsformar
  • plastfolie/bakplåtspapper

2 Bakelser
  • 1 sats jordgubbsmousse (recept nedan) + kokosflingor
  • jorgubbar, halverade 
  • ev. agavesirap

Jordgubbsmousse:
  • 1-2 frysta bananer i bitar, något tinade (i rumstemperatur)
  • 1-2 dl frysta jordgubbar, något tinade (i rumstemperatur)
  • 1-2 krm vaniljpulver 
  • ev. agavesirap 
Mixa ihop alla ingredienserna till en slät smet.  

Botten
  • ½ dl cashewnötter, naturella 
  • 6-8 färska dadlar, urkärnade 
  • 1 msk kokosflingor
  • en nypa salt
Mixa cashewnötterna till ett smul. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Ställ kallt i någon timme.

Montering
Ta ut degen till bottnarna ur kylen och dela den i två delar. Rulla varje del till en boll. Platta till varje boll så att den blir tillräckligt stor för att täcka formens botten.

Klä formarna med plastfolie. Lägg en platta i varje form och platta till lätt. Blanda jordgubbsmoussen med kokos och fördela den sedan i varje form. Ställ in i frysen i ca ½-1 timme (alt. längre tid i kylen).

Ta ut formarna ur frysen. Dra försiktigt upp varje bakelse ur formarna. Dra försiktigt av plasten och ställ på små, fina fat. Dekorera med jordgubbar. Pensla ev. jordgubbarna med sirap. Avnjut!

Rubrikreferens: Eurythmics - Sweet Dreams.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)