5 juni 2012

Enkel linssås

Det här kanske kan vara en rätt för den fattige studenten eller i slutet av månaden när pengarna börjar vara slut.

Det är lagerbladen, vitlöken och sambal oeleken som gör den här rätten, så gillar du vitlök och lite styrka kanske du gilla den här? Att jag river vitlöken beror på att det blir en godare (och mer) smak om man gör det istället för pressar.

Ost, t ex (vegansk) parmesan eller (vegansk) mozzarella, är goda tillbehör till såsen. Såsen gör sig även bra i lasagnen.

4 port
  • olja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2-3 dl vatten
  • 1-2 lagerblad
  • lant-/ grönsaksbuljongpulver
  • 1 tetra krossade tomater
  • 2 dl torra röda linser, sköljda
  • salt & peppar
  • färsk/torkad basilika
  • lite (vegansk) sambal oelek
Fräs vitlök och tomatpuré på medelvärme i olja i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna. Koka allt under lock i ca 20-30 min. Smaka av med salt och peppar samt sambal oelek. Servera till t ex gryn av något slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar