2012-06-09

Enjoy the silence

God morgon! Ännu en härlig sommarmorgon, en morgon som började med pannkakor som verkligen "blev pannkaka". 

Det som fanns kvar av pannkakssmeten fick bli plättar och kompletteras med nybakade scones med kanel och spenat. Riktigt goda scones och spenaten märktes inte utan det var kanelen som dominerade.

Nu tänker jag gå ut och sätta mig med en god bok under eken och njuta. Jag hoppas att ni alla får en underbar dag. Ta hand om er! Kram!
Spenatscone, 1 kaka, 4 bitar: Sätt ugnen på 250 grader (225 grader varmluft). Finhacka 1/4 påse bladspenat och blanda i en bunke med 1 tsk bakpulver, 1 nypa salt, ca 1 tsk malen kanel (kan uteslutas), 25 g (mjölkfritt) rumsvarmt smör, 1 dl grahamsmjöl, 1 dl rågsikt och 3/4 dl (vegetabilisk) mjölk. Blanda snabbt ihop allt till en fast deg.

Forma degen till en bulle och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bullen så att den blir ca 15 cm i diameter. Skär ett kryss över kakan. Sätt in i mitten av ugnen  och grädda i ca 12 min. Ta ut och servera nybakade med valfria pålägg.

Dagens låt/Rubrikreferens: Depeche Mode - Enjoy the silence.

2 kommentarer:

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)