2012-06-11

Äppelpudding

Som en variation till vanliga gröten kan du förvandla den till en pudding istället, som t ex "Hirsmannapannkakan med kardemumma" som det sedan tidigare finns recept på här på bloggen. 

Om du tål gluten och vill testa en annan variant av (gröt)pudding kanske den här goda, äpple- och kanelsmakade puddingen kan vara något att testa?!? Den passar bl a bra till frukost, mellanmål eller brunch.

Om du hellre vill testa en gröt med grahamsgryn har "Äppelgröt med kanel & russin" en liknande smak.

Äppelpudding, 2-3 port: Koka upp 2½ dl (vegetabilisk) mjölk, 2½ dl kallt vatten och en nypa salt i en kastrull. Vispa i 1 dl grahamsgryn och dem koka sakta i 10 min under omrörning. Vispa upp 1 stort ekoägg och blanda i det i gröten. Smaksätt med ½ msk (kokos)socker.

Häll hälften av gröten i en smord ugnsform. Lägg på tunna skivor av äpple (1½-2 äpplen) på gröten och strö över 1-1½ msk (kokos)socker och ½ tsk malen kanel. Häll på resten av gröten.

Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Sätt in puddingen i ugnen och grädda i ca 45 min. Ta ut och låt puddingen svalna något innan den serveras.
Originalrecept finns på paketet med grahamsgryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)