11 juni 2012

Äppelpudding

Som en variation till vanliga gröten kan du förvandla den till en pudding istället, som t.ex. "Hirsmannapannkakan med kardemumma" som det sedan tidigare finns recept på här på bloggen. 

Om du tål gluten och vill testa en annan variant av (gröt)pudding kanske den här goda, äpple- och kanelsmakade puddingen kan vara något att testa?!? Den passar bl.a. bra till frukost, mellanmål eller brunch.

Äppelpudding, 2-3 port: Koka upp 2½ dl (vegetabilisk) mjölk, 2½ dl kallt vatten och en nypa salt i en kastrull. Vispa i 1 dl grahamsgryn och dem koka sakta i 10 min under omrörning. Vispa upp 1 stort ekoägg och blanda i det i gröten. Smaksätt med ½ msk (kokos)socker.

Häll hälften av gröten i en smord ugnsform. Lägg på tunna skivor av äpple (1½-2 äpplen) på gröten och strö över 1-1½ msk (kokos)socker och ½ tsk malen kanel. Häll på resten av gröten.

Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Sätt in puddingen i ugnen och grädda i ca 45 min. Ta ut och låt puddingen svalna något innan den serveras.
Originalrecept finns på paketet med grahamsgryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar