2012-05-05

Sötpotatisplättar

Idag kände jag för plättar till frukost och inte vilka plättar som helst, utan en av mina favoriter. De har en mild smak med en fluffig konsistens och så är det nästan så att dem smälter i munnen. Ännu godare tycker jag att de blir om man har i lite malen kanel i.

Plättar innehåller dessutom få ingredienser och det gillas. Lätta att göra, men tar lite tid då sötpotatisen  ska kokas först, men den tiden är det värt. Plättarna är inte bara goda till frukost, testa de till lunch, brunch eller mellanmål vettja!

ca 18 plättar
  • 3 stora ekoägg
  • 1 stor sötpotatis á 500 g, skalad och skuren i bitar
  • ca 1½ dl havremjöl (kan ersättas med dinkelmjöl)
  • ½ msk bakpulver
  • (ev. 1 tsk mald kanel)
  • ½ tsk salt
  • (kokos)olja, till gräddning
Koka potatisen riktigt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Vispa moset fluffigt och låt svalna något. Vispa ihop ägg och potatismoset i en bunke.

Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna, lite i taget, under omrörning till äggsmeten. Rör smeten slät.

Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut plättar och grädda de gyllenbruna. Servera med valfria tillbehör t.ex. mango, kiwi, banan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)