21 maj 2012

Seitancurry

Lite kylskåpsrensning resulterade i en mustig och kryddig gryta med seitan, curry, grönsaker, créme fraiche och tomatkross.

Burken med seitan har stått länge i kylen i väntan på att hamna i någon form av maträtt, men vad har jag inte kommit fram till, så för att den inte skulle förfaras fick den hamna i en gryta.

Om du är sugen på att tillverka egen seitan så finns det recept på det HÄR. Vill du däremot köpa så finner du det på hälsokosten. Då jag köpte min burk kostade den ca 43 kr.
Fräs 1 hackad rödlök, ½ skivad, sköjd purjolök, 1 tärnad paprika och 1 burk avrunnen seitan i kokosolja i en stor panna. Tillsätt ca 1 msk (mango)curry, ½ dl tomatpuré och sambal oelek och fräs i ytterligare några minuter.

Blanda i 1 tetra krossade tomater, lite hackad vitkål och 1 dl (mjölkfri) créme fraiche. Koka upp och låt sjuda i ca 10 min. Servera med t ex bulgur och (mjölkfri) yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar