17 maj 2012

Rice and Curry

Som jag har nämnt det tidigare, så är garam masala en kryddblandning som ofta används här hemma. Just den här rätten har en mild smak av garam masala, tomat samt en förnimmelse av ingefära. Yoghurten gör att grytan blev mild men även mustig.

Tomatbönor med garam masala - 4 port
  • ½ litet blomkålshuvud, delad i mindre buketter
  • 1 gul lök, hackad
  • (mjölkfritt) smör
  • 1 msk garam masala
  • 1 burk körsbärstomater, ca 400 g
  • 1 burk krossade tomater + riven vitlöksklyfta, ca 400 g
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tetra stora vita bönor, sköljda och avrunna
  • 2 dl matyoghurt el. mjölkfritt alternativ.
  • salt & svartpeppar
  • kokosflingor
Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt blomkål och garam masala. Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt tomater och ingefära. Låt koka ca 8 min under lock tills blomkålen mjuknat något. Rör ned bönorna i tomaterna. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hälften av yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med basmatiris, resten av yoghurten och ev. kokos. 
Inspiration från Arla.
Rubrikreferens: Dr Bombay - Rice and Curry.

1 kommentar:

  1. En rätt helt i min smak! Ser så gott ut! Önskar dig en fin dag!

    SvaraRadera