20 maj 2012

"Sweet Iced Pineapple"

En härligt god och läskande dessert som passar utmärkt nu när sommaren och värmen snart är här. Har en härlig smak av fräsch ananas som, hos mig, väcker minnena om Nickels existens till liv. Toppades med en härligt söt och nötig krisp. Det tar lite tid att göra denna "bakelse", men det är det värt, för den blir god.

4 bitar

Krisp
  • 1 ½ dl cashewnötter, naturella
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap
Fyllning
  • 1 dl cashewnötter, naturella
  • 1 msk agavesirap
  • 2 msk kokosolja
  • ev. 1 ½-2 msk kallt vatten
  • 2 ½ dl färsk ananas, i små bitar
Krisp: Mixa cashewnötter och vaniljpulver till ett mjöl. Tillsätt agavesirap och mixa ihop allt. Fördela hälften av krispet i fyra smorda portionsformar/muffinsformar.

Fyllning: Mixa ihop cashewnötter, agavesirap och kokosolja till en créme, tillsätt ev. vatten för önskad konsistens. Lägg över blandningen i en bunke. Tillsätt ananasbitarna och blanda om väl. Fördela blandningen i formarna. Toppa varje bakelse med resten av krispet. Ställ bakelserna i frysen i ca 2 tim. Ta ut och avnjut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar