15 maj 2012

Holländska chokladpannkakor

Det ska vara en mindre mängd Jyttemjöl, än vetemjöl, och det beror på att det är mer kompakt och suger åt sig mer vätska än vad t ex vetemjöl gör.

Om du hellre vill göra pannkakorna på mandelmjöl så ska det nog gå bra, kanske att de blir lite skörare, men det är bara att testa sig fram.

Pannkakorna har rätt mycket smak av choklad/kakao och passar till det mesta. Kanske något att bjuda på om det är kalas eller som frukost på sängen. 

Kanske något att lyxa till det med på "Kristi himmelfärds dag" i övermorgon eller den 27/5 då det är "Mors dag"!?

8 st
  • 1 dl Jyttemjöl alt. 1½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 msk kokossocker
  • 1 ekoägg el. äggfritt alternativ
  • 3 dl (mjölkfri) mjölk
  • 25 g (mjölkfritt) smör, smält + till stekning
Blanda mjöl och kakaopulver i en bunke. Blanda i sockret och knäck därefter i ägget och vispa i hälften av mjölken. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken. Rör i det smälta smöret.

Hetta upp smör i en stekpanna. Häll i smet i stekpannan så att det täcker botten och stek pannkakor. Lägg de färdiga pannkakorna på en tallrik och täck med folie eller en ren kökshandduk, så att de håller sig varma medan du steker klart alla pannkakorna. Servera pannkakorna med valfria tillbehör.

Glutenfria: Används Jyttemjöl är pannkakorna glutenfria.
Mjölkfria: Använd t ex mandel- eller sojadryck. 

2 kommentarer:

  1. Vad kul, gjorde chokladpannkaor för länge sedan. Det var riktigt smarrigt
    Ha det bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det är underbart med chokladpannkakor, ger lite bitter smak. önskar dig en fortsatt bra vecka! kram

      Radera