17 april 2012

Snöig tisdag

Sådär, då var redovisningen överstökad och nu är det bara några veckor kvar innan det är sommar och andra spännande äventyr tar fart om allt går som det ska.

För att komma i lite sommarkänsla, en sån här snöig aprileftermiddag, kommer här två goda tillbehör som ni kan tillaga till det grillade i sommar eller varför inte redan den här veckan/helgen!?

Nu ska jag återgå till faktaletande och radiolyssnande. Ta hand om er! Kram!
Varm sallad med tamarimandlar:  
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Halvera 4 tomater. Klyfta  2 paprikor. Bryt 1 broccoli i små buketter. Skär 1 purjolök och 1 zucchini i bitar. Lägg grönsakerna i en form. 

Blanda ihop 2 rivna vitlöksklyftor med 1 msk olja, saft från 1 lime, salt och peppar. Droppa över grönsakerna. Baka i ugn tills alla grönsakerna har fått fin färg, ca 35 min beroende på grönsakernas storlek. Låt grönsakerna svalna något. Blanda i 1 påse salladsmix. Strö över tamararimandlar.
Receptinspiration från tidningen Hälsa.
Ett gott och somrigt tillbehör med en fräsch smak av citron i kombination med oregano och god olivolja. Passar bra till det mesta t.ex. det grillade (kött, fisk, vegetariskt) eller till en god bönsallad. 

Citronpotatis med oregano.
  • tvättade färskpotatisar, ev. halverade
  • färsk oregano
  • vitlöksklyftor, tunt skivade
  • olivolja
  • pressad citron
  • salt & nymald svartpeppar
Värm ugnen till 200 grader (175 grader varmluft). Lägg potatisarna i en  ugnsäker form. Salta och peppra. Strö över oregano och vitlök. Vispa ihop lika delar olivolja och pressad citronsaft och fördela över potatisen. Blanda om så att oljan täcker potatisen. Baka i ugnen i ca 45 min. (Känn ev. efter med en sticka för att se om potatisen är klar)

1 kommentar:

  1. Hej Molly! Allt bra? Har du skaffat ny blogg? Kramis

    SvaraRadera