5 mars 2012

Rörigt värre

Jag har skrivit det tidigare, men ni är många som söker efter recept på vegetariska biffar, därför tänkte jag att det kanske kan sitta fint med några kalla röror som är goda tillbehör till biffar/burgare. Rörorna passar även till fågel, fisk eller mittimellan.

Äppletzatzikin är syrlig och fräsch. Ärtpeston är nötig och mild med en förnimmelse av syrlighet. Mangoyoghurten är het, fräsch och lite syrlig.
Ärtpesto
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften från ½-1 limefrukt
  • salt & peppar
Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör så att allt blandas. Späd ev. med mer limesaft eller lite vatten. Smaka av med salt & peppar.
Äppeltzatziki
  • 2 Granny Smith äpplen, urkärnade och grovt rivna
  • 2 dl turkisk yoghurt (el. vegetabiliskt alternativ)
  • salt & peppar
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Mangosås
  • 100 g mango, fryst och tinad
  • saft och skal från en limefrukt
  • sambal oelek, efter tycke och smak
  • 1 dl (mjölkfri/vegetabilisk) créme fraiche
  • salt & vitpeppar
Blanda allt i en skål och smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

  1. Vilka härliga röror, dessa recept ska jag spara.
    Ha en bra vecka

    SvaraRadera