12 mars 2012

Kesokaka m. citron

Orginalreceptet till den här kakan finner du på Arla.se. I Arlas recept använder de hasselnötter, men det hade jag inte till hands så jag använde melonkärnor istället, bra alternativ om du ska bjuda en nötallergiker på kakan. 

Kesokakan är jättegod och blir lite som en slags ostkaka. Citron i ger en lite syrlig förnimmelse.

För er som inte tål gluten men som också vill ha en form av ostkaka med citronsmak så finns det ett recept här. Även receptet nedan är fritt från gluten så vill ni testa det så tycker jag att ni ska göra det, för det är en mycket god kaka.

6-8 bitar
  • 1 dl melonkärnor
  • 3 ägg
  • ½ dl (kokos)socker
  • 1 krm salt
  • rivet skal och saft av ½ (ekologisk) citron
  • ½ dl havremjöl* (av 100% rent havre)
  • 500 g (laktosfri) keso 4%
  • 1 dl (laktosfri) matlagningsgrädde
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft). Vispa ägg och socker. Rör ner resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Servera med t ex bär och grädde.

*Havremjöl finner du i hyllan med glutenfria produkter i din mataffär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar