10 januari 2012

"Kikärtsburgare m. gyllene linfrön, basilika & oregano"

Enligt bloggens statistik är ni många som dagligen är på jakt efter vegetariska biffar av alla de slag, så kanske kan även dessa burgare falla någon i smaken. Hos mig är de lite av en favorit. 

Att panera biffarna med gyllene linfrön ger en otroligt härlig smak då de antar en rostad karaktär vid stekning. Basilika, oregano och tomatpuré bidrar även de med en god och mild smak. Värda att testa tycker jag.

4 burgare
  • 4 dl kokta kikärter
  • 1 ägg (el. motsvarande mängd "no-egg" el. en kokt, mosad potatis)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk (glutenfritt) mjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • ½ dl hackad färsk oregano
Till panering:
  • 1 dl gyllene linfrön
Mixa kikärterna och blanda i ägg, riven vitlök, sojamjöl, tomatpuré och kryddor. Forma till fyra (4) stora burgare och vänd dem sedan i linfröna. Stek i olja på medelvärme ca 4 min/sida. Servera burgarna i t ex pitabröd och sallad.
Recept från Risenta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar