19 december 2011

Vegogryta m. tandoori

Att rensa i skåpen här hemma känns lite som en "sport" och det är lite av en tillfredsställelse att slänga tomma förpackningar i återvinningen.

En perfekt vegetarisk rätt att göra om du vill rensa lite i kylskåpet är grytan som du ser på bilden ovan. Grytan är skapad med inspiration från ett recept som jag fann i en gammal tidningen Buffé. 

Grönsakerna kan ersättas med det du har hemma. Den har en god smak av tandoorikrydda, med en krispig konsistens på grönsakerna. Mango chutney och/eller draksås är gott till.

4 port
  • 1 litet blomkålshuvud, brutet i buketter
  • 1 vitlöksklyfta, hackade
  • 1 gul lök, klyftad
  • 2 morötter, skivade
  • smör, till stekning
  • salt
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk maizena
  • 1 burk kikärter (ca 400 g)
  • ½ förpackning sockerärter
Stek alla grönsakerna i smör i en stor stekpanna. Salta. Vispa ihop vatten, smulad buljong, créme fraiche, tandoorikrydda och maizena i en gryta. Låt det koka upp. Lägg i grönsakerna och koka grytan ca 2 min. Lägg i sköljda och avrunna bönor samt sockerärter. Koka ytterligare 1 min. Servera med bröd, ris eller vad du själv önskar.

Mjölkfritt: Kolla så att tandoorikryddan är mjölkfri. Ersätt créme fraichen med Sour supreme. Ersätt smöret med mjölkfritt alternativ eller olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar