2011-12-14

"Björnes russingröt"

Idag är det ännu en härlig dag, tyvärr lite halt  och osandat ute, men det är bara att dra på sig dubbarna så går det bra. Dubbar är verkligen en billig livförsäkring och lätta att finna, bara att gå in på Apoteket.

Även denna morgon har startat med Musikhjälpen och god frukost. Dagens gröt blev "Björnes russingröt".

"Björnes russingröt" tillhör en av mina favoriter när det kommer till gröt. Liksom många andra görtvarianter så är den snabbkokad och värmande. 

Smakmässigt är den mild och söt med en förnimmelse av havredrycken. Till konsistensen är den len. Verkligen värd att testa, speciellt om du gillar havregrynsgröt :)

Den glutenintolerante tar 100 % rent havregryn och kokar på. Havredrycken måste även ersättas med t ex mjölk, ris- eller sojadryck, men det blir gott det också :)

4 port
  • 4 dl havregryn
  • 10 dl havredryck (alt. mjölk el. annat alternativ)
  • salt 
  • 4 msk russin 
  • 2 msk honung
Blanda havregryn, havredryck och salt i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i 3-5 min. Rör om då och då. Tillsätt russin och honung. Servera med havredryck (eller annan mjölk) och eventuellt kanel.
(Receptinspiration från Ica)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)