21 december 2011

Risifrutti

Härom dagen kokade jag ju en stor sats med risgrynsgröt för att det skulle räcka till både frukost och lite annat gott. 

Av en del av gröten gjorde jag en god risifrutti som är enkel att svänga ihop. Kanske kan den vara något att göra till sig själv eller barnen i julhelgen, då man oftast brukar ha julgröt över.

Om du ersätter den turkiska yoghurten med grädde, så får du en god Ris ála Malta!

1 port
  • 1 dl risgrynsgröt, kokt
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 dl bär, något tinade 
  • digestivekex, smulat.
  • flytande honung.
Blanda gröt och yoghurt. Lägg upp i skål eller glas. Lägg på bären, smula över kexet och ringla över honung. Avnjut!

1 kommentar:

  1. Mm, så smaskigt!
    Och du har ju bytt namn på bloggen? Så charmigt!
    God jul-kram på dig!

    SvaraRadera