17 november 2011

Ockelbogröt

Ockelbogröten är en gröt som man skulle kunna stoppa in i kategorin "grötklassiker". Många av er kanske har mor- och/eller farföräldrar som brukar/brukade äta den eller så äter ni den själva?!

Gröten är jättegod med mycket smak från fikon och söta russin, hos mig är den lite av en favorit så det är verkligen en gröt som kan rekommenderas.

Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan möta dagen. Hoppas att ni får en bra dag! Ta hand om er! Kram!

Ockelbogröt
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk linfrön
  • ½ dl russin
  • 1-2 st fikon, klippta i mindre bitar 
  • ½ tsk salt
Koka gröten sakta i 5-7 min. Om man vill kan man lägga allt utom havregrynen i blöt kvällen innan. Goda tillbehör är t.ex lingonsylt, banan, messmör och flytande honung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar