27 maj 2011

Tarzanmuffins

Enkla och riktigt goda muffins som sitter fint både till frukost, mellanmål, finbesök eller kalas. När som helst med andra ord. 

12 stora muffins
  • 6 dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl råsocker
  • 3 3/4 dl mjölkfri yoghurt
  • 75 g mjölkfritt margarin, smält
  • 2 bananer, mosade
  • ½ burk krossad ananas, avrunnen
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).
Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, kanel och socker i en bunke.
Blanda ihop ägg och yoghurt i en annan skål. Vispa ner yoghurtblandningen i mjölblandningen. Vispa så att allt blandas och så att det blir en slät smet. Rör ner smöret och därefter ananasen och bananmoset. Rör om väl.

Fördela smeten i amerikanska muffinsformar i en muffinsplåt (ca 2/3 smet i varje form). Strö över en blandning av socker och kanel. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 25-30 min. (Testa med en provsticka/tandpetare så att de inte är kladdiga).

Ta ut plåten och låt muffinsen svalna i plåten innan du för över de på ett galler för att kallna.
Mjölkfritt. Vegan. Ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar