8 februari 2011

Snabbt morotsbröd

Det här är ett gott och saftigt bröd som går snabbt att baka. Bli inte rädda om solrosfröna blir gröna, det beror på bikarbonatet och är helt ofarligt :)

1 bröd
  • 3½ dl vetemjöl
  • 3½ dl grahamsmjöl
  • ½ msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl naturella solrosfrön
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 stor morot (ca 1½-2 dl), finriven
  • 5 dl mjölkfri yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft). Smörj en avlång brödform med mjölkfritt smör el. olja. 

Sikta ner mjölerna och bakpulver i en stor bunke, och blanda därefter i salt och solrosfrön. Tillsätt sirap, morotsriv och yoghurt. Rör samman allt till en slät smet. Fördela smeten i brödformen.

Grädda brödet i den nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp ut brödet ur formen och låt det svalna inlindat i en bakduk.
Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar