2011-02-08

Snabbt morotsbröd

Det här är ett gott och saftigt bröd som går snabbt att baka. Bli inte rädda om solrosfröna blir gröna, det beror på bikarbonatet och är helt ofarligt :)

1 bröd
  • 3½ dl vetemjöl
  • 3½ dl grahamsmjöl
  • ½ msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl naturella solrosfrön
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 stor morot (ca 1½-2 dl), finriven
  • 5 dl mjölkfri yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft). Smörj en avlång brödform med mjölkfritt smör el. olja. 

Sikta ner mjölerna och bakpulver i en stor bunke, och blanda därefter i salt och solrosfrön. Tillsätt sirap, morotsriv och yoghurt. Rör samman allt till en slät smet. Fördela smeten i brödformen.

Grädda brödet i den nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp ut brödet ur formen och låt det svalna inlindat i en bakduk.
Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)